Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone w warzywach udka na ostro

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4
szczypiorek posiekany 1/2 szk
cukinia 1 szk
cebula 1/2 szk
papryka 1/2 szt
seler naciowy 3 łodyga
marchew 1 szt
sos tajski słodko pikantny 1/2 szk
woda 1/3 szk
sól do smaku
mix chili Birds Eye do smaku
olej 4 łyżka
kapusta 1 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone w warzywach udka na ostro

Udka umyć i osuszyć.
Kapustę i cukinię pokroić w kostkę.
Cebulę pokroić na grubsze paski a paprykę w kostkę.
Seler posiekać a marchew pokroić w plastry.
Na patelni rozgrzać olej, ułożyć na niej udka i podsmażyć.
Gdy się zarumienią dodać wszystkie przygotowane warzywa i chwilkę smażyć od czasu do czasu mieszając.
Następnie podlać wszystko wodą i sosem, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem na niewielkim ogniu około 25-30 minut.
W razie potrzeby doprawić.
Udka w warzywach można podać np. z ryżem ugotowanym na sypko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 03.09.2012 23:52
Aż jeść się chce:)
Andysz 22.08.2012 08:47
mmm pycha!!!;)
ZEWA 16.08.2012 15:54
dziekuję
Cukiereczek13 16.08.2012 13:15
danie wyglada wspaniale ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak