Duszone w warzywach udka na ostro

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka z kurczaka

    4
  • szczypiorek posiekany

    1/2 szk
  • cukinia

    1 szk
  • cebula

    1/2 szk
  • papryka

    1/2 szt
  • seler naciowy

    3 łodyga
  • marchew

    1 szt
  • sos tajski słodko pikantny

    1/2 szk
  • woda

    1/3 szk
  • sól

    do smaku
  • mix chili Birds Eye

    do smaku
  • olej

    4 łyżka
  • kapusta

    1 młoda
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka umyć i osuszyć.
Kapustę i cukinię pokroić w kostkę.
Cebulę pokroić na grubsze paski a paprykę w kostkę.
Seler posiekać a marchew pokroić w plastry.
Na patelni rozgrzać olej, ułożyć na niej udka i podsmażyć.
Gdy się zarumienią dodać wszystkie przygotowane warzywa i chwilkę smażyć od czasu do czasu mieszając.
Następnie podlać wszystko wodą i sosem, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem na niewielkim ogniu około 25-30 minut.
W razie potrzeby doprawić.
Udka w warzywach można podać np. z ryżem ugotowanym na sypko.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malinka 03.09.2012 23:52
Aż jeść się chce:)
Andysz 22.08.2012 08:47
mmm pycha!!!;)
ZEWA 16.08.2012 15:54
dziekuję
Cukiereczek13 16.08.2012 13:15
danie wyglada wspaniale ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat