duszone udo indyka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec z indyka

    2 sztuki
  • smalec

    1/2 kostki
  • Majeranek suszony Prymat

    2 łyżeczki
  • czosnek

    4 ząbki
  • sól

    1/3 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/4 łyżeczki
  • woda

    2 litry
  • Liść laurowy suszony Prymat

    4 sztuki
  • ziele angielskie

    5 sztuk
  • cebula

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka indyka nacieram solą i pieprzem oraz czosnkiem, obsypuję majerankiem, odstawiam przykryte folią na noc do lodówki. Zamarynowane udka obsmażam na smalcu a potem podlewam wodą, dodaję ziele angielskie i liść laurowy . Dodaję też cebulę pokrojoną w pióra. Przykrywam pokrywką i duszę do miękkości przewracając od czasu do czasu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat