Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

duszone udo indyka

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udziec z indyka 2 sztuki
smalec 1/2 kostki
Majeranek suszony Prymat 2 łyżeczki
czosnek 4 ząbki
sól 1/3 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
woda 2 litry
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
ziele angielskie 5 sztuk
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: duszone udo indyka

Udka indyka nacieram solą i pieprzem oraz czosnkiem, obsypuję majerankiem, odstawiam przykryte folią na noc do lodówki. Zamarynowane udka obsmażam na smalcu a potem podlewam wodą, dodaję ziele angielskie i liść laurowy . Dodaję też cebulę pokrojoną w pióra. Przykrywam pokrywką i duszę do miękkości przewracając od czasu do czasu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak