Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone udka z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 3 sztuki
cebula 1 sztuka
udka 3 sztuki
ziemniaki 0,5 kg
kapusta pekińska 0,5 główki
olej 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw 2 łyżeczki
sos do sałatek 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone udka z warzywami

Udka oczyszczamy, myjemy i posypujemy Kucharkiem. Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, myjemy a następnie układamy na dnie naczynia żaroodpornego. Udka układamy na ziemniakach. Pieczarki, pomidory myjemy, kroimy w plasterki, cebulę obieramy i kroimy w talarki. Pokrojonymi warzywami posypujemy udka i całość podlewamy olejem. Naczynie żaroodporne przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut. Kapustę pekińską myjemy, siekamy na drobne kawałki. Sos przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu i mieszamy z kapustą. Gotowe danie dekorujemy bazylia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak