Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone udka z cebulą

4.0
(25)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka całe 4 sztuki
olej do smażenia
Czosnek suszony Prymat 2 łyżki
Przyprawa do mięs Prymat 2 łyżki
sól do smaku
cebula 1 duża sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone udka z cebulą

Kroki postępowania

1
Udka umyć, osuszyć, kłaść na rozgrzany na patelni olej. Mięso z obu stron posolić, posypać czosnkiem granulowanym i przyprawą do mięs. Udka z obu stron zrumienić.
Krok 1 - Duszone udka z cebulą foto
2
Cebulę obrać, pokroić w piórka.
Krok 2 - Duszone udka z cebulą foto
3
Dodać ją do mięsa, podsmażyć.
Krok 3 - Duszone udka z cebulą foto
4
Do mięsa z cebulą wlać 2 szklanki wody.
Krok 4 - Duszone udka z cebulą foto
5
Dusić na małym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa (ok. 70-80 minut). Po tym czasie mięso zdjąć z patelni, a sos w razie potrzeby zredukować.
Krok 5 - Duszone udka z cebulą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 02.10.2014 19:26
pyszny obiadek
jola91 02.10.2014 14:08
Mniam, ale teraz mam smaka na kurczaka :D
dodi 02.10.2014 12:28
pyszne jedzonko
Adam/ZUB3R 02.10.2014 12:25
smaczny kurczak
pestka 02.10.2014 12:23
bardzo smaczny obiad
bhb8 02.10.2014 11:10
dobre mięsko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak