Duszone udka kurczęce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    4 szt
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • tłuszcz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka myjemy, osuszamy i zdejmujemy skórkę. Udka obficie smarujemy papryką słodką i kucharkiem. Tak przygotowane mięsko odstawiamy na ok 2 godz. Przekładamy na patelnię teflonową lekko posmarowaną tłuszczem. Dusimy pod przykryciem z każdej strony do czasu aż mięsko będzie już gotowe. Duszące się mięsko należy obserwować, żeby się nie przypaliło. W takiej sytuacji należy podlać wodą lub bulionem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia56 29.09.2013 08:57
napewno pyszne
Alex_M 27.09.2013 17:42
dobre mięsko
Katarzyna59 13.09.2013 07:12
bardzo smaczne
Krystyna32 06.09.2013 07:34
apetyczne !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat