Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

duszone udka indycze

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso

udka indycze 5 sztuk
curry 2 łyżki
ocet winny 1 kieliszek
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżki
sól 1 łyżeczka

warzywa

cebula 2 sztuki
marchew 5 sztuki
por 1 sztuki
seler 1/2 sztuki
rodzynki 200 gram

Porada

najlepiej smakuje, gdy warzywa i makaron są al dente

Przepis i sposób przygotowania na: duszone udka indycze

Kroki postępowania

1
udka obtaczamy przyprawami, polewamy kieliszkiem octu i odstawiamy na godzinę
Krok 1 - duszone udka indycze foto
2
kroimy warzywa w kostkę
Krok 2 - duszone udka indycze foto
3
umieszczamy udka w ceramicznym garnku i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu. Co jakiś czas podlewamy odrobiną wody lub bulionu
Krok 3 - duszone udka indycze foto
4
na dużym patelni smażymy cebulę, dodajemy resztę warzyw i przyprawiamy
Krok 4 - duszone udka indycze foto
5
gdy warzywa się zrumienią, dodajemy je do mięsa, całość gotujemy na wolnym ogniu i dodajemy rodzynek
Krok 5 - duszone udka indycze foto
6
podajemy z makaronem pełnoziarnistym, smacznego
Krok 6 - duszone udka indycze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 17.05.2016 19:45
smaczne danie
gosia561 17.05.2016 18:03
piękny kolor wyszedł
Motorek 17.05.2016 16:37
wyglądają pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak