Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone udka curry

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka 3
czubryca czerwona 1/2 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny Prymat w młynku
Przyprawa curry orientalna Prymat
bulion 1 szk
olej 4 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone udka curry

3 udka z kurczaka
1/2 łyżeczki czerwonej czubrycy ostrej
1 łyżeczka soli
3 szczypty czarnego pieprzu
2 łyżeczki curry
1 szk bulionu ( rosół )
4 łyżki oleju rzepakowego

Udka dokładnie umyć i osuszyć. Natrzeć solą i posypać czubrycą oraz curry i zostawić na 15 minut. Po tym czasie do szerokiego garnka lub na patelnię wlać olej, rozgrzać go i ułożyć udka skórą do dołu. Podsmażyć, obrócić i smażyć jakieś 5 minut. Następnie podlać udka bulionem, przykryć pokrywką i na małym ogniu dusić do miękkości. Gotowe udka można podawać na gorąco, ale równie dobrze smakują na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DorotaZ 25.02.2014 20:27
Chętnie wypróbuję ten przepis:)
Ania84 25.02.2014 20:24
świetny przepis, na zimno też smakują zapewne wyśmienicie
Anna133 25.02.2014 18:49
uwielbiam takie mięska ,wyraziste i pyszne
Joannasz3190 25.02.2014 18:00
Prawdziwe pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak