Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

duszone udka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 5 szt
piwo 0,5 szt
ziemniaki 0,5 kg
cebula biała 2 szt
sos sojowy 3 łyz
sól
pieprz
czosnek 4 zabki
przyprawa uniwersalna
olej
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: duszone udka

udka lub ćwiartki nacieramy przyprawami i startym drobno czosnkiem i odstawiamy na dwie godziny. Następnie rozgrzewamy olej i lekko podpiekamy z udka z każdej strony by skórka lekko sie zarumieniła. I zalewamy piwem oraz sosem sojowym dodajemy pokrojoną w paseczki cebule dusimy by mięso lekko zmiękło. w tym czasie obieramy ziemniaki i kroimy je jak na frytki dodajemy do mięsa i wszystko razem dusimy do miękkości. Doprawiamy wszystko do smaku. Możemy podawać z buraczkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 08.07.2013 19:18
mniam wyglądają pysznie
Grazyna0211 14.01.2013 16:46
bardzo apetyczny i smaczny obiad
artur7 02.01.2013 12:00
ślinianek cieknie
malaczarna23 01.01.2013 20:11
lubię:)
Piotr-21 01.01.2013 18:59
pyszne
Barbara/zuza22_85 01.01.2013 18:52
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak