Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

duszone soczyste żeberka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 3/4 kg.
oliwa 3 łyżki
cebula 2 szt.
Kucharek przyprawa uniwersalna
Liść laurowy suszony Prymat 2 liście
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: duszone soczyste żeberka

żeberka umyć osuszyć i pokroić na kawałki,cebule obrać pokroić w piórka,osuszone żeberka natrzeć przyprawami włożyć do naczynia przykryć i odstawić na minimum godzinę w chłodne miejsce,po tym czasie rozgrzać oliwę i kłaść przyprawione żeberka zrumienić je z każdej strony dodać cebule i liście laurowe podlać wodą ok.1/2litra przykryć i dusić do miękkości co jakiś czas spojrzeć czy nie trzeba podlać wodą aby się nie spaliły.Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 04.03.2014 15:14
pyszne danie
pajbek 17.01.2013 02:01
Super, muszą byc bardzo pyszne :-)
Wacław 16.01.2013 15:54
pyszne takie żeberka z ziemniaczkami ,mniam :)
Rafał10 14.01.2013 17:32
aż ślinka cieknie :)
IwonaKa 14.01.2013 16:11
smaczne,bardzo lubię żeberka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak