Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone rzodkiewki z chrzanem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1/2 sztuki
olej do smażenia
rzodkiewki 2 pęczki
koncentrat pomidorowy 2 czubate łyżeczki
chrzan tarty 1 czubata łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone rzodkiewki z chrzanem

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Z rzodkiewek odciąć liście i korzonki. Rzodkiewki umyć, większe pokroić na 2-4 części, mniejsze można zostawić w całości. Rzodkiewki dodać do cebuli. Podsmażać razem ok. 5 minut, co chwilę mieszając. Wlać do nich 1/4 szklanki wody, dodać koncentrat pomidorowy, chrzan, trochę soli i pieprzu. Wymieszać. Dusić na małym ogniu pod przykryciem, aż rzodkiewki zrobią się prawie miękkie (mają pozostać lekko twarde). Podawać jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak