Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone pory

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 1 kg
czosnek 4 ząbki
imbir 1 łyżka
chili 1 łyżka
kminek 1 łyż
masło
jogurt naturalny 1 szklanka
wino białe wytrawne 2 łyżki
śmietana gęsta 2 łyżki
sól i pieprz
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone pory

Pory pokrój w grube plastry.W rondlu upraż chili pokruszone i kmin,dodaj 2 łyżki masła,imbir i posiekany czosnek.Po chwili dodaj pory,skrop winem,duś 6 min.Dodaj śmietanę i duś 3 min.Rozgrzej piec do 170 stopni.Pory wyjmij łyżką cedzakową,ułóz w półmisku żaroodporny i trzymaj w cieple.Do sosu w rondlu wlej jogort,dopraw,nie gotuj.Wrzuć szczypiorek.Polej pory i wstaw na 4 min do pieca.Podawaj do dan z ryb i drobiu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak