Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone pieczarki z porem

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

natka pietruszki 1 pęczek
por 1 sztuka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1 łyżeczka
masło 1 łyżeczka
woda 50 mililitrów
pieczarki 400 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone pieczarki z porem

Pieczarki myję, osuszam, a następnie kroję w plastry. Pora obieram, myję oraz drobno kroję. Natkę pietruszki siekam drobno. W rondlu albo na patelni rozgrzewam łyżkę masła.

Smażę pieczarki na rumiano. Dodaję przyprawy i pora. Zmniejszam ogień i podlewam wodą. Duszę aż cały płyn wyparuje. Dodaję natkę. Mieszam.

Podaję zarówno na ciepło, jak i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 03.04.2017 21:21
zjadłabym....
Ola1984 03.04.2017 16:04
Lubię to połączenie.
Babeczka35 03.04.2017 06:44
Bardzo smacznie.
Ania321 02.04.2017 23:53
smaczne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak