Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone opieńki z cebulą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby leśne opieńki 1 kg
cebula biała 2 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty
olej do smażenia 20 ml
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone opieńki z cebulą

Opieńki czyścimy i opłukujemy. Większe grzyby dzielimy na mniejsze kawałki. Do gotującej wody wrzucamy grzyby i gotujemy około 60 minut. Przecedzamy grzyby. Kroimy cebulę w kostkę i szklimy na oleju. Dodajemy grzyby, liście laurowe i ziele angielskie. Dusimy 15 minut. Po tym czasie doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mileneczka5 22.10.2015 21:40
pyszne -lubie takie dania:)
marcia7 22.10.2015 20:21
pyszna wersja opieniek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak