Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone mięso z wątróbką i cebulką

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 0,5 kg
cebula biała 4 sztuki
sól do smaku
boczek 30 dag
karkówka 0,5 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone mięso z wątróbką i cebulką

Karkówkę i boczek wieprzowy kroimy na większe kawałki/kostkę. Do brytfanny wlewamy około 3 szklanki lekko osolonej wody, dodajemy mięso i dusimy pod przykryciem. W tym czasie kroimy wątróbkę na kawałki. Po około 30minutach dodajemy wątróbkę. Co pewien czas mieszamy drewnianą łyżką, jeśli nie będzie wody należy dolać. Obieramy cebulę i kroimy w piórka. Sprawdzamy czy mięso i wątróbka są już miękkie. Dodajemy cebulę i dusimy jeszcze kilkanaście minut aż cebula będzie miękka.Pod koniec zdejmujemy pokrywkę, by woda troszkę odparowała. Na sam koniec doprawiamy jeszcze solą i pieprzem.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 30.12.2012 15:47
smaczne;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak