Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone mięso z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe 0,5 kg
papryka czerwona 0,5 sztuki
papryka żółta 0,5 sztuki
cebula 1
marchew 2
zielony groszek 1 puszka
ziemniaki 3
mąka
cytryna 0,5
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone mięso z warzywami

Mięso pokrój w kostkę, dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny, potem obtocz w mące. Cebulę i paprykę pokrój na plasterki i podsmaż na patelni, potem dodaj marchewkę pokrojoną w kostkę. przełóż do garnka. Na tej samej patelni podsmaż mięso, dodaj do warzy i zalej szklanką wody. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i duś około 20 minut, potem dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę i duś dalej. Na sam koniec dodaj zielony groszek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak