Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DUSZONE MIĘSO W BIAŁYM WINIE

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe ok.1 kg
cebula 2 szt
czosnek 4 ząbki
białe wino 1/2 L
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: DUSZONE MIĘSO W BIAŁYM WINIE

Mięso kroimy w dośc grubą kostkę, wlewamy z 1/2 szkl. wody i dusimy na małym ogniu od czasu do czasu mieszając i kiedy mało wody dolewamy aby mięso nam nie przywarło. W tym czasie kroimy cebulę w piórka i czosnek w drobną kostkę. Kiedy mięso zmięknie dodajemy liśc, ziele, cebulę i czosnek i jeszcze dusimy wszystko razem. Następnie doprawiamy do smaku ziołami i przyprawami jak i dolewamy wino, dusząc aż mięso się rozpływa. Podajemy ze świeżym chlebkiem lub innymi ulubionymi dodatkami.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 28.05.2013 10:22
Świetne danie dla mięsożerców :)
Krzysztof15 30.01.2013 18:24
super
babajaga1969 30.01.2013 17:40
pyszne, ja zjadłabym to mięsko z kaszą - wspaniałe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak