Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone mięsko wieprzowe.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 1 kg
olej do smażenia
woda 1 szklanka
sól
pieprz
przyprawa do potraw Kucharek
Przyprawa curry orientalna Prymat
papryka mielona

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone mięsko wieprzowe.

Mięsko dzielimy nożem na kawałki. Rozgrzewamy olej na patelni i wrzucamy je. Przyprawiamy z obu stron. Smażymy pod przykryciem, na dużym ogniu do zbrązowienia z każdej strony. Podlewamy wodą, zmniejszamy ogien i dusimy pod przykryciem jeszcze przez ok 30 min, do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak