Duszone golonki indycze

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Sucha marynata

  • Papryka słodka mielona Prymat

    2 łyżki
  • sól

    1 łyżka
  • pieprz czarny mielony

    do oprószenia
  • przyprawa curry

    1 łyżka
  • przyprawa do kurczaka

    1 łyżka

Dodatkowo

  • golonki indycze

    2 szt.
  • olej do smażenia

    2 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • woda

    ok. 1 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Duszone golonki indycze foto
Golonki umyć, osuszyć i natrzeć dokładnie przyprawami. Odstawić na 2 godziny do lodówki.
Krok 2 - Duszone golonki indycze foto
Na patelni rozgrzać olej. Dodać masło. Poczekać aż się roztopi i ułożyć golonki. Smażyć na średnim ogniu z każdej strony na złoty kolor.
Krok 3 - Duszone golonki indycze foto
Następnie zalać wodą i dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 1.5 h. Gdy woda odparuje indyka lekko przysmażyć i ściągnąć z gazu.
paulette17
Podawać z ziemniakami i surówkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mniam 19.09.2015 16:13
Uwielbiam to mięso! Twoje wyglądają niezwykle apetycznie, aż chciałoby się sięgnąć po jedną :)
Wacław 19.09.2015 15:43
lubię takie dania :-)
Malinka 19.09.2015 14:33
Taki obiad prezentuje się wyjątkowo apetycznie :)
Ifa 19.09.2015 13:50
Pożywny i smaczny obiad :-)
cukiereczek 19.09.2015 11:12
smaczne mięsko
Jumper123 19.09.2015 10:22
wyglądają pysznie
ben-ka 19.09.2015 09:21
Apetyczne mięsko.
Ewelina1991 19.09.2015 09:06
pyszne mięsko!!
Agnieszka-87-25 19.09.2015 08:22
bardzo dobre mięso
Anna169Hosz 18.09.2015 22:06
Smakowicie wyglądają.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat