duszone ćwiartki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

marynata

  • Musztarda francuska Prymat

    4 łyz
  • papryka czerwona

    1 łyżeczka
  • piwo

    0,5 szkl
  • majonez

    3 łyz
  • pieprz

  • sól

  • ząbki czosnku

    2 szt
  • miód

    2 łyz

udka

  • udka kurczaka

    5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - duszone ćwiartki foto
miód majonez i musztarde pieprz sól oraz start czosnek razem mieszamy
Krok 2 - duszone ćwiartki foto
następnie dodajemy papryke oraz piwo razem wszystko mieszamy na jednolitą konsystencje
Krok 3 - duszone ćwiartki foto
do marynaty wkładamy ćwiarki z kurczaka lub podudzia i wszystko razem mieszamy przykrywamy woreczkiem odkładmy na noc do lodówki
Krok 4 - duszone ćwiartki foto
rano wyjmujemy z marynaty i opiekamy z obydwu stron na złoty kolor - mozemy opiec na maśle lub oleju
Krok 5 - duszone ćwiartki foto
podpieczone mięso zalewamy marynatą i wszystko razem pieczemy az marynata lekko sie zrumieni
Krok 6 - duszone ćwiartki foto
nastepnie dodajemy 2 szkl wody i doprawiamy sola oraz pieprzem mozemy dodac przyprawy uniwersalnej do smaku. Mięso przykrywamy i dusimy pod przykryciem do miekkosci
Krok 7 - duszone ćwiartki foto
pod koniec zagęszczamy rozpuszczonymi w odrobinie wody 2 łyz maki
Krok 8 - duszone ćwiartki foto
mieszamy wszystko razme aby powstał sos
Krok 9 - duszone ćwiartki foto
doprawiamy do smaku
Krok 10 - duszone ćwiartki foto
podajemy z ziemniakami i sałatką lub surówką

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paula191919 25.03.2015 21:50
Przepuszne!!!! Uwielbiam...
Bernadeta1 23.04.2014 17:09
zapowiedz ciekawego smaku
Janina 21.04.2014 22:17
Ciekawy smak z piwem;)
Pani Domu 21.04.2014 21:10
bardzo apetyczne
adelajda 21.04.2014 18:54
Szybko i smacznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat