Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone bitki wieprzowe z kus-kusem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kuskus 200 g
schab bez kości 300 g
pieczarki 200 g
cebula 1 sztuka
sos sojowy ciemny 3 łyżki
mąka pszenna
woda 100 ml
olej do smażenia
masło do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
sól i pieprz

Porada

Smaczny , syty i zdrowy obiad w niedługim czasie.

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone bitki wieprzowe z kus-kusem

1.Kaszę kuskus przygotować wg. przepisu na opakowaniu z dodatkiem soli.
2.Mięso pokroić w cienkie plastry , rozbić tłuczkiem , oprószyć z obu stron przyprawami. Na patelni rozgrzać olej. Schab obtaczać w mące , smażyć na rumiano z obu stron.
3.Obrane pieczarki pokroić w plastry , cebulę w kostkę , podsmażyć na maśle.
4. Bitki oraz pieczarki z cebulą przełożyć do garnka , zalać wodą tyle by je zakrywały. Dusić 30 min. w między czasie wlać sos sojowy oraz wsypać przyprawy.
5.Chwilę przed końcem duszenia mąkę wymieszać z woda oraz gorącem sosem , przelać do garnka , wymieszać, pozostawić di czasu aż sos zgęstnieje.
6.Kaszę rozdzielić na porcję , podawać polaną sosem z bitkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewasylwia 03.01.2016 16:23
Bardzo smaczny obiadek
Konczi 03.01.2016 15:30
pyszny obiadek
sliwka 03.01.2016 15:15
Super obiadek;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak