Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

duszona wieprzowina z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 3/4 kg.
cebula 2-3 szt.
pieczarki 1/2 kg.
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
przyprawa uniwersalna Kucharek
oliwa
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Najlepiej do tego dania użyć mięso bez kości osobiście użyłam łopatkę ale była w niej kość i było równie smaczne :)

Przepis i sposób przygotowania na: duszona wieprzowina z pieczarkami

Mięso opłukać , osuszyć i natrzeć przyprawami polać oliwą i odstawić na noc . Następnego dnia rozgrzać odrobinę oliwy i zrumienić mięso wyłożyć je na półmisek a na tłuszczu spod pieczenia mięsa zrumienić pokrojoną w półplasterki cebulę dołożyć zrumienione mięso , podlać je odrobiną wody lub bulionu zmniejszyć płomień przykryć i dusić . W międzyczasie pokroić i umyć pieczarki na cząstki (kroiłam na 4 bo miałam małe) po ok. 30 min. dodać do mięsa i dusić całość do miękkości . Tuż przed podaniem mięso pokroić na kawałki . Podawać z ziemniakami i surówką ale można z kopytkami lub kluskami kładzionymi .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 16.07.2015 09:11
smaczne mięsko
w mojej kuchni 15.07.2015 18:02
pyszne mięsko do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak