Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona wątróbka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka 0.5 kg
mleko
jabłko 1 szt
cebule 2 szt
majeranek
mąka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona wątróbka

Wątróbkę myjemy, oczyszczamy z błon, moczymy w mleku. Jabłko kroimy w plasterki, a cebulę w piórka. Wątróbkę obtaczamy w mące, smażymy na patelni z obu stron, następnie dodajemy jabłko i cebulę. Podlewamy szklanką wody i dusimy przez około 5 minut. Posypujemy majerankiem. Doprawiamy solą w razie potrzeby.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 26.03.2016 08:30
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak