Duszona szynka w warzywach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    1 kg
  • cebula biała

    2 sztuki
  • por (biała część)

    kawałek
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • marchewka

    1 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • groszek konserwowy

    1/2 puszki
  • bulion warzywny

    1 litr
  • przyprawa do mięsa mielonego

    do smaku
  • masło

    2 łyzki
  • liść laurowy

    2 sztuki
  • ziele angielskie

    3 sztuki
  • sól do smaku

  • mąka pszenna

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Duszona szynka  w warzywach foto
Mięso umyć pokroić na plastry oprószyć z ob stron przyprawą do steku.Odstawić na 15 minut.Na patelni rozgrzać masło obsmażyć mięso na dużym ogniu przełożyć do garnka zalać gorącym bulionem dodać pokrojoną w kostkę cebulę marchewkę i pietruszkę wrzucić liść laurowy ziele i na wolnym ogniu gotować około 40 minut
Krok 2 - Duszona szynka  w warzywach foto
Po tym czasie dodać pokrojoną paprykę osączony groszek i kawałek pora,doprawić do smaku i gotować jeszcze około 10 minut aż mięso będzie całkowicie miękkie.
Krok 3 - Duszona szynka  w warzywach foto
Zagęścić sos zawiesiną z mąki.Pogotować chwilę i odstawić. Podawać z kaszą lub ryżem ugotowanym na sypko.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aannkaa82 27.04.2014 19:30
Apetyczne mięsko:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat