Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

duszona szynka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 5-6 szt
olej

Przepis i sposób przygotowania na: duszona szynka

Szynkę umyć, osuszyc, natrzeć sola i zmielonym pieprzem, odstawić na noc do lodówki. Zarumienić z każdej strony na rozgrzanym oleju, dodać listki i ziele angielskie, podlać szklanką rosołu, może być z kostki. Dusić na wolnym ogniu około 1,5 godziny, co jakiś czas uzupełniając płyny. Gotowe mięso odstawić na chwilę następnie pociąć na porcje ,a sos zagęścić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 18.08.2012 15:35
świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak