Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona ryba z cebulą i bazylią

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryba 1
cebula 1 mała
cytryna do smaku
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
śmietana 30% 3 łyżki
sól do smaku
przyprawa do potraw 1/2 łyżeczki
marchewki 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona ryba z cebulą i bazylią

Rybę skropić sokiem z cytryny. Na patelnie położyć rybę zalać wodą tak aby ją przykryła. Doprawić przyprawami i dusić ok 10-15 minut na małym ogniu. Pod koniec duszenia dodać śmietany i wszystko wymieszać. Podawać z ugotowaną marchewką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 09.01.2013 22:28
na pewno smaczna;)
Magda24 26.11.2012 17:14
ryba do wyboru według własnych kubków smakowych
SmacznaPyza 24.11.2012 18:38
bardzo smaczne - szczególnie, że nawet nie wiadomo jaka ryba....
pajbek 23.11.2012 19:33
Smaczna rybka :-)
babajaga1969 23.11.2012 19:08
oryginalna ta rybka :)
Mysiunia 23.11.2012 18:32
tak jeszcze nie jadłam :) smaczny pomysł :)
angelika14 23.11.2012 18:01
super przepis na rybę, z chęcią spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak