Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona polędwica z porami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1/2 kg
pory 2
smalec 2 dkg
pierz
sól
natka pietruszki
masło 5 dkg
wino półwytrawne czerwone 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona polędwica z porami

Mięso pokroić, lekko rozbić.Pory oczyścić i pokroić na kawałki ok 2 cm., podsmażyć w małej ilości tłuszczu. Kawałki mięsa obrumienić na patelni, ułozyć w naczyniu żaroodpornym, przełozyć porami, dodać masło, zalać winem. Dusić ok 15-30 minut w temeraturze 200 stopni.
Wyłożyć na tależe i posypać do dekoracji natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 06.03.2014 09:54
to musi być rewelacyjne w smaku
Angelika10 18.01.2014 00:26
fajna polędwica ;)
irenka 21.12.2013 19:13
na pewno pyszna
Ewelina38 03.12.2013 19:54
taka polędwiczka musi świetnie smakować :)
jeta72 04.11.2013 11:01
super obiadek :-)
Wojt@s
Wojt@s 30.09.2013 08:27
musi być dobre ....
olkaaa 14.09.2013 12:56
ciekawa propozycja
Danka 07.09.2013 07:51
interesujące
m1monika 28.08.2013 08:23
pyszny obiadek :-)
kate.500 13.08.2013 21:57
pyszne miesko
gusia1000 15.07.2013 19:36
Pożywny obiad.
kasiek 05.03.2013 13:04
też musi być smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak