Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona pierś z indyka

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 1/2 kg
marchew 2 sztuki
pietruszka 2 sztuki
seler 1 sztuka
koper 1 pęczek
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 2 sztuki
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
miód płynny 2 łyżki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżeczka
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona pierś z indyka

Pierś kroimy na średnie kawałki, musztardę łączymy z miodem, cayenne i imbirem, wkładamy kawałki indyka na 2 godziny, następnie smażymy na złoto. Korzenie pietruszki, selera, marchewki kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek siekamy, przesmażamy. Do garnka wlewamy 1 litr wody, dodajemy wszystkie składniki, wrzucamy również natkę pietruszki i kopru oraz listki i ziele. Dusimy pod przykryciem przez 40 minut. Podajemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MarysiaB 18.01.2017 09:57
pyszne mięsko
Franciszek 18.01.2017 01:29
super pomysł
w mojej kuchni 18.01.2017 00:09
dobry obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak