Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona pieczona łopatka z boczniakami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 400 g (pieczona)
boczniaki 200 g
cebula 1 szt
masło klarowane 1 łyżeczka
bulion wołowy 500 ml
mąka ziemniaczana 1 łyżka
Owoc jałowca cały Prymat 2 szt
majeranek 1 świeży
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona pieczona łopatka z boczniakami

Cebulę siekamy, razem z pokrojonymi w paski boczniakami podsmażamy na maśle. Dodajemy pokrojoną w kostkę, pieczoną karkówkę, zalewamy bulionem, wrzucamy jałowiec i dusimy pod przykryciem przez 30 min. Mąkę rozrabiamy w zimnej wodzie, dodajemy do sosu i zagotowujemy, cały czas mieszając. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy listkami majeranku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 15.03.2016 10:29
wygląda bardzo smacznie
Aleksandra/Olcia 14.12.2015 11:08
lubimy takie obiadki,smacznie i do syta !
Maridka19 14.12.2015 08:59
Takie obiadki to bardzo lubię .
Ola1984 14.12.2015 07:29
Wygląda bardzo apetycznie :)
Ewelina1991 14.12.2015 07:18
smaczne danie
JulkaTomeczek 13.12.2015 22:27
Pyszne danie
wwwiolka 13.12.2015 20:59
Bardzo ciekawy przepis.
norweska20 13.12.2015 20:59
apetyczna i smaczna propozycja
Konczi 13.12.2015 20:13
fantastycznie wygląda :) pycha !
NatalkaC 13.12.2015 19:42
bardzo apetyczne danie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak