Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona na maśle marchewka z porem.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 2 sztuki
por (biała część) 1 sztuka
masło 2 łyżka
tymianek 0,5 łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona na maśle marchewka z porem.

Marchewki obieramy, następnie obieraczką formujemy długie paski, jak tagliatelle. Por kroimy wzdłuż by powstały z niego paseczki. Tak przygotowane warzywa dusimy na maśle do miękkości, dolewając odrobinę wody. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz tymiankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 18.04.2015 14:58
też przepadam za taką marchewką :-)
Anna169Hosz 20.02.2015 14:36
Lubię duszoną marchewkę:)
patisonwkuchni 20.02.2015 14:32
dziękuję i polecam duszone warzywa do obiadu.
patisonwkuchni 20.02.2015 14:31
dokładnie tak.
patisonwkuchni 20.02.2015 14:29
Bardzo smaczne, niby proste składniki, a smak wyborny!
Barbara777 20.02.2015 10:15
smaczne super
VioletoweKucharzenie 20.02.2015 08:28
wygląda apetycznie:-)
Konczi 20.02.2015 07:40
idealny dodatek do mięska ;)
Iwusia 19.02.2015 23:08
smaczne i zdrowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak