Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona młoda kapusta

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

młoda kapusta 1
koperek 1 pęczek
dymki ze szczypiorkiem 1 pęczek
masło 2 łyżki
ocet 1 łyżki
śmietana 18 proc 2 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona młoda kapusta

Kapustę poszatkować, przełożyć do garnka i podlać wodą. Woda powinna sięgać ok 1/2 poziomu kapusty. Dusić do miękkości.

Szczypior i koperek posiekać. Szczypior dodać do kapusty w połowie gotowania. Koperek wrzucić tuż przed końcem gotowania.

Na koniec dodać masło, kucharek, ocet i śmietanę.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy jeszcze kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak