Duszona młoda kapusta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • młoda kapusta

    1
  • koperek

    1 pęczek
  • dymki ze szczypiorkiem

    1 pęczek
  • masło

    2 łyżki
  • ocet

    1 łyżki
  • śmietana 18 proc

    2 łyżki
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, przełożyć do garnka i podlać wodą. Woda powinna sięgać ok 1/2 poziomu kapusty. Dusić do miękkości.

Szczypior i koperek posiekać. Szczypior dodać do kapusty w połowie gotowania. Koperek wrzucić tuż przed końcem gotowania.

Na koniec dodać masło, kucharek, ocet i śmietanę.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy jeszcze kilka minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat