Duszona młoda kapusta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Kapusta słodka

    1-2 szt
  • boczek surowy

    4 plastry
  • por

    1 szt
  • koperek

    1 pęczek
  • bulion

    2 szkl
  • Liść laurowy suszony Prymat

    4 szt
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Liście z kapusty oddzielamy i lekko sparzamy. Zwijamy w dość ciasne ruloniki, jak na gołąbki i układamy w szerokim naczyniu.

Boczek kroimy na kawałki i wysmażamy z niego skwarki, lekko solimy i polewamy kapustę.

Dolewamy bulion, dokładamy liście laurowe, pokrojony w plasterki por i drobno posiekany koperek.

Dusimy pod przykryciem, aż kapusta będzie odpowiednio miękka i w razie potrzeby doprawiamy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat