Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Kapusta słodka
1-2 szt -
boczek surowy
4 plastry -
por
1 szt -
koperek
1 pęczek -
bulion
2 szkl -
Liść laurowy suszony Prymat
4 szt -
sól i pieprz
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Duszona młoda kapusta
Boczek kroimy na kawałki i wysmażamy z niego skwarki, lekko solimy i polewamy kapustę.
Dolewamy bulion, dokładamy liście laurowe, pokrojony w plasterki por i drobno posiekany koperek.
Dusimy pod przykryciem, aż kapusta będzie odpowiednio miękka i w razie potrzeby doprawiamy.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się