Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona młoda kapusta

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kapusta słodka 1-2 szt
boczek surowy 4 plastry
por 1 szt
koperek 1 pęczek
bulion 2 szkl
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona młoda kapusta

Liście z kapusty oddzielamy i lekko sparzamy. Zwijamy w dość ciasne ruloniki, jak na gołąbki i układamy w szerokim naczyniu.

Boczek kroimy na kawałki i wysmażamy z niego skwarki, lekko solimy i polewamy kapustę.

Dolewamy bulion, dokładamy liście laurowe, pokrojony w plasterki por i drobno posiekany koperek.

Dusimy pod przykryciem, aż kapusta będzie odpowiednio miękka i w razie potrzeby doprawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak