Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona marchewka na masełku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 30 dkg
masło 3 łyżki
mąka 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona marchewka na masełku

Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzewamy masełko dodajemy startą marchewkę i podsmażamy. Następnie dodajemy 1/2 szkl. wody i dusimy pod przykryciem ok. 10 min. Na koniec zagęszczamy zawiesiną z mąki i doprawiamy do smaku sokiem ze świeżo wyciśniętej cytryny oraz pieprzem, solą i cukrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 31.10.2013 07:29
właśnie taką mam dziś na obiad
Rybciia 09.09.2013 10:27
lubię taką marcheweczkę :-)
Pani Domu 25.03.2013 10:04
wspaniała marchewka
Łukasz15 06.01.2013 11:36
Bardzo lubię
Łukasz15 06.01.2013 11:35
Bardzo lubię
Łukasz15 06.01.2013 11:35
Bardzo lubię
alaaa 29.10.2012 19:09
jeden z ulubionych dodatków do obiadu,pycha
Elżbieta17 28.08.2012 17:27
uwielbiam do drugiego dania:)
elka4621 04.08.2012 21:08
super
treonina 04.08.2012 11:21
jest pyszna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak