Duszona marchewka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żołądków

    1/2 kg
  • marchewki

    4 kg
  • ziela angielskiego

    kilka sztuk
  • Liść laurowy suszony Prymat

    kilka sztuk
  • pietruszki białej

    2 sztuki
  • śmietany

    1 szklanka
  • woda

  • papryki ostrej

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żołądki umyć, wrzucić do garnka, zalać wodą i gotować.
Marchewkę obrać, pokroić w plastry razem z pietruszką i wrzucić do żołądków.
Wrzucić liście laurowe, ziele angielskie, kostkę rosołową. Doprawić chili i gotować.
Pod koniec dolać śmietany.
Można podawac samo bądż z ugotowanym ryżem lub ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
matriasik 26.05.2012 23:32
Pyszna
jolaxa 19.01.2011 21:24
mmmmm

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat