Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

duszona łopatka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1,5 kg.
sól i pieprz
czosnek 4 ząbki
olej
zioła suszone

Przepis i sposób przygotowania na: duszona łopatka

mięso umyć osuszyć,najlepszy jest kawałek z jak najmniejszą ilością tłuszczu do tej potrawy,czosnek obrać posiekać i utrzeć z solą,mięso natrzeć utartym czosnkiem oprószyć solą pieprzem i ulubionymi ziołami suszonymi bądź świeżymi zwinąć i owiązać nicią a następnie odstawić w chłodne miejsce najlepiej na noc,następnego dnia rozgrzać olej i zrumienić mięso z każdej strony na rumiano podlać wodą i dusić do miękkości podawać zarówno na ciepło z ziemniakami jak i na zimno do kolacji z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 18.08.2013 10:27
smaczne mięsko
Seba 03.06.2012 12:30
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak