duszona łopatka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    1,5 kg.
  • sól i pieprz

  • czosnek

    4 ząbki
  • olej

  • zioła suszone

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso umyć osuszyć,najlepszy jest kawałek z jak najmniejszą ilością tłuszczu do tej potrawy,czosnek obrać posiekać i utrzeć z solą,mięso natrzeć utartym czosnkiem oprószyć solą pieprzem i ulubionymi ziołami suszonymi bądź świeżymi zwinąć i owiązać nicią a następnie odstawić w chłodne miejsce najlepiej na noc,następnego dnia rozgrzać olej i zrumienić mięso z każdej strony na rumiano podlać wodą i dusić do miękkości podawać zarówno na ciepło z ziemniakami jak i na zimno do kolacji z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 18.08.2013 10:27
smaczne mięsko
Seba 03.06.2012 12:30
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat