Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona karkówka z warzywami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Farsz

karkówka wieprzowa 1/2 kg
grzyby leśne 30 dag
papryka czerwona 1 sztuka
papryka zielona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
ogórki kiszone 2 sztuki
cebula 1 sztuka
pomidor 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka

Marynata do mięsa

czosnek 2 ząbki
sos sojowy 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona karkówka z warzywami

Karkówkę kroimy w cienkie plastry, mieszamy ze sobą paprykę ostrą, słodką, przeciśnięty czosnek, sos sojowy. Nacieramy marynatą karkówkę, solimy i pieprzymy. Obsmażamy na rumiano i przekładamy do brytfanki. Karkówkę można ugrillować zamiast podsmażyć. Grzyby, cebulę, papryki, ogórki kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa. Wrzucamy też listki laurowe i zalewamy szklanką wody. Dusimy przez 40 minut. Pomidory parzymy, zdejmujemy skórkę, siekamy i dodajemy do brytfanki. Dusimy kolejne 20 minut. Podajemy mięso z warzywami i grzybami posypane

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edith85 18.01.2017 10:44
Smakowite mięsko
gosia56 18.01.2017 10:16
pyszne mięsko ;)
Wiesława1 18.01.2017 08:25
Świetna propozycja
ilka01 18.01.2017 00:14
pyszności :)
Olga_SK 17.01.2017 23:06
Super pomysł na obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak