Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona karkówka w sosie z gruszką

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Lubicie delikatne, kruche mięso, które samo rozpływa się w ustach? Satysfakcja gwarantowana.

Składniki:

Składniki:

karkówka wieprzowa 4 plastry
bulion wołowy 600 mililitrów
gruszka 1 sztuka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona karkówka w sosie z gruszką

Plastry karkówki lekko obsmażamy na suchej patelni.
Gruszkę ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Mięso przekładamy do rondla, dodajemy gruszkę, zalewamy bulionem, wsypujemy paprykę. Dusimy pod przykryciem przez 60 min.
Z masła i mąki przygotowujemy zasmażkę, dodajemy wywar, łączymy z całością.
Zagotowujemy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Podajemy z posiekaną natką pietruszki i innymi, ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak