Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
karkówka wieprzowa
4 plastry -
Smalec wieprzowy
2 łyżki -
mąka
2 łyżki -
cebula
1 sztuka -
ząbki czosnku
6 sztuk -
olej rzepakowy do smażenia
3 łyżki -
bulion wołowy
600 mililitrów
Sposób przygotowania
Plastry karkówki oprószamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym smalcu z obu stron przez około minutę.
W rondlu, na rozgrzanym oleju szklimy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, dodajemy posiekany czosnek, chwilę smażymy i zalewamy gorącym bulionem.
Plastry karkówki przekładamy do rondla i dusimy pod przykryciem przez około godzinę.
Całość doprawiamy solą i pieprzem.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się