Duszona karkówka w sosie

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Duszona karkówka w sosie - takie proste, a takie pyszne <3

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • karkówka wieprzowa

    4 plastry
  • Smalec wieprzowy

    2 łyżki
  • mąka

    2 łyżki
  • cebula

    1 sztuka
  • ząbki czosnku

    6 sztuk
  • olej rzepakowy do smażenia

    3 łyżki
  • bulion wołowy

    600 mililitrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Plastry karkówki oprószamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym smalcu z obu stron przez około minutę.

W rondlu, na rozgrzanym oleju szklimy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, dodajemy posiekany czosnek, chwilę smażymy i zalewamy gorącym bulionem.
Plastry karkówki przekładamy do rondla i dusimy pod przykryciem przez około godzinę.

Całość doprawiamy solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat