Duszona karkówka w cebuli

Duszona karkówka w cebuli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Aromatyczna i rozpływająca się w ustach duszona karkówka w cebuli. Zróbcie ja na obiad lub kolację - na pewno wszyscy z apetytem zjedzą to danie.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    50 dag
  • cebula

    5 szt
  • Przyprawa do karkówki klasyczna

  • papryka słodka mielona

  • oregano

  • sól ziołowa

  • pieprz czarny grubo mielony

  • woda

    1/4 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Duszona karkówka w cebuli foto
Karkówkę umyć, osuszyć, pokroić w plastry i delikatnie rozbić, a następnie dobrze natrzeć z każdej strony przyprawą do karkówki, słodką mieloną papryką oraz oreganem i wstawić do lodówki na noc.
Krok 2 - Duszona karkówka w cebuli foto
Każdy plaster karkówki obsmażyć z każdej strony na patelni.
Krok 3 - Duszona karkówka w cebuli foto
Cebulę obrać, pokroić w piórka i dusić na oleju przez 15 min. Doprawić do smaku solą ziołową oraz pieprzem grubo zmielonym.
Krok 4 - Duszona karkówka w cebuli foto
Karkówkę przełożyć cebulką, dodać wodę i dusić na małym ogniu 40 min.
Krok 5 - Duszona karkówka w cebuli foto
Gotową duszoną karkówkę z cebulką podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

18.05.2014 14:28
Smaczne mięso.

Jagódka77

05.03.2014 13:51
rewelacyjny pomysł na pyszne danie

IwonaDD

09.02.2014 11:00
znakomite danie

smerfna_chatka

07.12.2013 19:44
wyglada apetycznie

jasiek

07.12.2013 19:18
dobrze przyprawione mięsko

ppaulina

07.12.2013 18:05
karkówka pycha :)

maciek7

07.12.2013 17:42
rewelacyjny przepis, polecam :)

Anna133

07.12.2013 17:27
wygląda wybornie i pewnie tak smakuje

JOANNA16

07.12.2013 17:26
mmmm pyszne takie mięsko

Milka100

07.12.2013 17:13
uwielbiam mięsa z cebulą

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat