Duszona karkówka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    500 gram
  • mąka

    5 łyżek
  • sól, pieprz

    do smaku
  • pomidory

    3 sztuki
  • bulion

    1 szklanka
  • natka pietruszki

    2 łyzki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • olej do smażenia

  • wino białe

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy, osuszamy. Kroimy na małe kawałki. Które panierujemy w mące wymieszanej z papryka. Obsmażamy na rozgrzanej oliwie, z obu stron.podlewamy bulionem i winem. Dodajemy umyte obrane ze skóry pomidory pokrojone w kostkę. Dusimy aż płyn prawie całkowicie odparuje. Doprawiamy do smaku, sola pieprzem ,posypujemy posiekaną natką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat