Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona karkówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

musztarda 50 g
przyprawa do duszenia 20 g
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 10 g
majeranek 20 g
Kucharek przyprawa do potraw 10 g
karkówka 730 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona karkówka

Kroki postępowania

1
Kroje karkówkę w plastry i dokładnie płukał
Krok 1 - Duszona karkówka foto
2
Nacieram karkówkę w musztardzie a następnie w przyprawach: soli zmiękczającej, majeranku, przyprawie do duszenia i Kucharku.
Krok 2 - Duszona karkówka foto
3
Odstawiam do lodówki na 3 godziny.
Krok 3 - Duszona karkówka foto
4
Po 3 godzinach wkładam do rękawa i do piekarniku. Piekę 60 minut w temperaturze 200-220 stopni, po godzinie wyłączam i zostawiam w piekarniku jeszcze przez godzinę, aby była krucha.
Krok 4 - Duszona karkówka foto
5
Lekko wystudzona karkówkę podaje z surówka i ziemniaczkami. Smacznego.
Krok 5 - Duszona karkówka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 01.09.2012 18:11
fajna
Maniek2 18.08.2012 20:59
uwielbiam
Gosia20 13.05.2012 16:38
mmm pyszny obiadek
joanna43 27.04.2012 09:53
lubię :)
IlonaAlbertos 24.04.2012 21:35
Bardzo apetyczna.
elzbietar64 14.03.2012 23:09
nabrałam ochoty na taką karkówkę
ajres 20.02.2012 22:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak