Duszona karkówka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

składniki

  • karkówka

    1 kg
  • sól

  • pieprz czarny mielony

sos

  • woda

    1/2 litra
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • pieprz czarny ziarnisty

    1 łyżeczka
  • liście laurowe Prymat

    2 sztuki
  • sól do smaku

  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • ogórek kiszony

    1 duży
  • ziele angielskie całe

    3 ziarenka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę przyprawiamy solą i pieprzem. Obsmażamy na margarynie z odrobiną oleju na brązowy kolor.
Do rondla wlewamy gorącą wodę dodajemy rozgnieciony pieprz z zielem i całe liście laurowe.Wrzucamy pokrojoną paprykę w kostkę ,ogórka w plastry i cebulę w krążki.Dosmaczamy koncentratem i solą. Wkładamy karkówkę do sosu ,przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu przez ok. 3 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Izabela28 09.06.2015 13:34
bardzo apetycznie wygląda ta karkówka:)
Ela15 10.12.2014 14:24
na pewno pyszne
Pani Domu 15.09.2014 15:42
smacznie wygląda
Bernadeta1 15.09.2014 15:37
moje ulubione mięso, pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat