Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona kapusta pekińska

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 małą
kapusta kiszona 25 dag
masło 1 łyżka
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
wędlina wędzona 4 plasterki
grzybki marynowane rydze 1 garść
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
natka pietruszki 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona kapusta pekińska

Kroki postępowania

1
Marynowane grzyby odsączamy z marynaty i płuczemy w wodzie, kroimy w małe plasterki, cebule i czosnek siekamy w kosteczkę.
Krok 1 - Duszona kapusta pekińska foto
2
Na patelnie wsypujemy, pokrojoną wędlinę, grzyby, cebulę z czosnkiem, solimy wszystko i pieprzymy i smażymy na maśle.
Krok 2 - Duszona kapusta pekińska foto
3
Kapustę pekińską myję i drobno szatkuję, podlewam odrobiną wody, solę i duszę na małym ogniu z dodatkiem liści laurowych, po 10 minutach dodaję do niej pokrojoną kiszoną kapustę.
Krok 3 - Duszona kapusta pekińska foto
4
Do uduszonej kapusty dodaję usmażone składniki z patelni.
Krok 4 - Duszona kapusta pekińska foto
5
Całą kapustę doprawiam solą, pieprzem i dodaję koncentrat pomidorowy, i natkę pietruszki, ściągamy z palnika i możemy podawać jako dodatek do obiadu.
Krok 5 - Duszona kapusta pekińska foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 08.09.2014 18:05
Takiego a'la bigosu z kapustą pekińską jeszcze nie robiłam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak