Duszona kapusta pekińska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1 małą
  • kapusta kiszona

    25 dag
  • masło

    1 łyżka
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • wędlina wędzona

    4 plasterki
  • grzybki marynowane

    rydze 1 garść
  • liść laurowy

    2 szt
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Duszona kapusta pekińska foto
Marynowane grzyby odsączamy z marynaty i płuczemy w wodzie, kroimy w małe plasterki, cebule i czosnek siekamy w kosteczkę.
Krok 2 - Duszona kapusta pekińska foto
Na patelnie wsypujemy, pokrojoną wędlinę, grzyby, cebulę z czosnkiem, solimy wszystko i pieprzymy i smażymy na maśle.
Krok 3 - Duszona kapusta pekińska foto
Kapustę pekińską myję i drobno szatkuję, podlewam odrobiną wody, solę i duszę na małym ogniu z dodatkiem liści laurowych, po 10 minutach dodaję do niej pokrojoną kiszoną kapustę.
Krok 4 - Duszona kapusta pekińska foto
Do uduszonej kapusty dodaję usmażone składniki z patelni.
Krok 5 - Duszona kapusta pekińska foto
Całą kapustę doprawiam solą, pieprzem i dodaję koncentrat pomidorowy, i natkę pietruszki, ściągamy z palnika i możemy podawać jako dodatek do obiadu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paula191919 08.09.2014 18:05
Takiego a'la bigosu z kapustą pekińską jeszcze nie robiłam...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat