Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona kapusta pekińska

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Polecam bardzo smaczne danie z kapustą pekińską. Pekinka duszona z mięsem i ziemniakami, połączona z sosem z jogurtu i mąki ziemniaczanej to syty posiłek dla całej rodziny.

Składniki:

wieprzowina 300 gramów
Smalec wieprzowy 2 łyżki
ziemniaki 4 sztuki
rosół 3 szklanki
kapusta pekińska 500 gramów
kminek Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól 2 szczypty

Dodatkowo:

jogurt naturalny 200 mililitrów
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona kapusta pekińska

Mięso wieprzowe opłukać, posolić i podpiec na smalcu, podlać częścią rosołu i dusić, następnie pokroić w kostkę.

Ziemniaki po obraniu opłukać, pokroić w kostkę, posypać kminkiem i papryką, wymieszać i dodać do mięsa.

Kiedy ziemniaki będą na pół miękkie dodać pokrojoną drobno kapustę pekińską. Całość wymieszać i dusić do miękkości mięsa.
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z jogurtem. Pod koniec gotowania wlać do potrawy, wymieszać i chwilę jeszcze pogotować.

Przełożyć na talerze i podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.07.2019 20:13
Dobre.
bietka 05.11.2018 09:11
Bardzo fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak