Duszona kapusta pekińska

Duszona kapusta pekińska

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Polecam bardzo smaczne danie z kapustą pekińską. Pekinka duszona z mięsem i ziemniakami, połączona z sosem z jogurtu i mąki ziemniaczanej to syty posiłek dla całej rodziny.
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

    300 gramów
  • Smalec wieprzowy

    2 łyżki
  • ziemniaki

    4 sztuki
  • rosół

    3 szklanki
  • kapusta pekińska

    500 gramów
  • kminek Prymat

    1 łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • sól

    2 szczypty

Dodatkowo:

  • jogurt naturalny

    200 mililitrów
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Duszona kapusta pekińska

Mięso wieprzowe opłukać, posolić i podpiec na smalcu, podlać częścią rosołu i dusić, następnie pokroić w kostkę.

Ziemniaki po obraniu opłukać, pokroić w kostkę, posypać kminkiem i papryką, wymieszać i dodać do mięsa.

Kiedy ziemniaki będą na pół miękkie dodać pokrojoną drobno kapustę pekińską. Całość wymieszać i dusić do miękkości mięsa.
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z jogurtem. Pod koniec gotowania wlać do potrawy, wymieszać i chwilę jeszcze pogotować.

Przełożyć na talerze i podawać gorące.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

gusia1000 20.07.2019 20:13
Dobre.
bietka 05.11.2018 09:11
Bardzo fajny przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat