Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona kapusta czerwona

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz
olej do smażenia
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona kapusta czerwona

Kroki postępowania

1
Kapustę dokładnie myjemy. Usuwamy wierzchnie liście. Kroimy na średniej grubości paseczki.
Krok 1 - Duszona kapusta czerwona foto
2
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Przesmażamy na rozgrzanym oleju.
Krok 2 - Duszona kapusta czerwona foto
3
Do cebuli dodajemy kapustę, liście laurowe, przetarty przez praskę czosnek i przyprawy do smaku.
Krok 3 - Duszona kapusta czerwona foto
4
Kapustę dusimy do miękkości na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając. Podajemy gorącą jako dodatek do dania głównego.
Smacznego!
Krok 4 - Duszona kapusta czerwona foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 03.11.2013 07:44
pyszna kapucha
Anna152 17.01.2013 08:23
nigdy takiej nie robilam
Ewelina38 11.12.2012 09:33
zazwyczaj czerwoną robię na surowo, muszę spróbować Twojego przepisu
Pietruszka 07.11.2012 14:03
pycha
Łukasz15 06.11.2012 12:30
Smaczna
Adam/ZUB3R 30.10.2012 18:29
super
Anna169Hosz 17.10.2012 11:04
A ja lubię taka niebieską, czasem specjalnie nie zakwaszam tylko doprawiam czosnkiem i innymi ziołami, żeby była taka niebieska:)
owca441 07.10.2012 15:07
u mnie zawsze ją lekko zakwaszam octem
Habibi 07.10.2012 14:52
Ja na końcu dodaję trochę cytryny lub octu jabłkowego - po wymieszaniu odzyskuje piękny różowy kolor.
Adamorek 07.10.2012 12:33
świetna do obiadku
adelajda 07.10.2012 12:10
modra kapusta jest najlepsza !
adelajda 07.10.2012 12:10
modra kapusta jest najlepsza !
kupiska 07.10.2012 12:09
Smaczna do obiadu:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak