Duszona kapusta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1,5 kg
  • marchewka

    4 szt
  • cebula biała

    2 szt
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • margaryny

    3 łyżki
  • sól,pierrz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę umyć, pokroić w średnie paski, zalać wrzącą wodą, gotować 5 min bez przykrycia. Dodać sok z cytryny i gotować jeszcze 5 min, odcedzić. Cebulę drobno pokroić,marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach obsmażyć na margarynie i dodać do kapusty. Przyprawić solą i pieprzem, dusić pod przykryciem, często mieszając, aż warzywa będą miękkie.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ZEWA 10.06.2012 11:25
bardzo lubię taką kapustę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat