Duszona kapusta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • głowka kapusty

  • smalec

    1 łyżka
  • sól

  • przyprawa do zup w płynie

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy, przekładamy do garnka i podlewamy niewielką ilością wody (mniej więcej do połowy kapusty). Garnek przykrywamy i dusimy do miękkości, od czasu do czasu mieszając. Przecedzamy i podlewamy ok 1/2-1 szkl wody. Doprawiamy do smaku aby była mocno pikantna i jeszcze chwilę dusimy. Podajemy na gorąco z kotletami i ziemniaczkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ania321 27.09.2013 13:27
jak ja dawno jej nie jadłam
Magula 27.09.2013 08:58
Fajne danie
Zdzisław 27.09.2013 07:26
taka lubię do żeberek,schabowego
sylwia_mc 27.09.2013 07:11
doskonały dodatek do obiadku
joanna30 26.09.2013 22:27
Taka kapustę robiła dawniej moja babcia i mama, bardzo ją lubię ze względu na smak i to, ze szybko się robi :)
Renata9 26.09.2013 22:20
pyszna kapustka, bardzo lubię taką
Jadwiga/Jaga85 26.09.2013 22:13
Takie proste dania są najlepsze!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat