Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona kapusta

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

głowka kapusty
smalec 1 łyżka
sól
przyprawa do zup w płynie
Kucharek przyprawa uniwersalna
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona kapusta

Kapustę szatkujemy, przekładamy do garnka i podlewamy niewielką ilością wody (mniej więcej do połowy kapusty). Garnek przykrywamy i dusimy do miękkości, od czasu do czasu mieszając. Przecedzamy i podlewamy ok 1/2-1 szkl wody. Doprawiamy do smaku aby była mocno pikantna i jeszcze chwilę dusimy. Podajemy na gorąco z kotletami i ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 27.09.2013 13:27
jak ja dawno jej nie jadłam
Magula 27.09.2013 08:58
Fajne danie
Zdzisław 27.09.2013 07:26
taka lubię do żeberek,schabowego
sylwia_mc 27.09.2013 07:11
doskonały dodatek do obiadku
joanna30 26.09.2013 22:27
Taka kapustę robiła dawniej moja babcia i mama, bardzo ją lubię ze względu na smak i to, ze szybko się robi :)
Renata9 26.09.2013 22:20
pyszna kapustka, bardzo lubię taką
Jadwiga/Jaga85 26.09.2013 22:13
Takie proste dania są najlepsze!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak