Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona kalarepa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalarepka młoda 40 dkg
masło 1 łyżeczka
koperek
sól
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona kalarepa

Kalarepę oczyścić. Obrać, umyć pokroić kalarepę w niewielką kostkę. Zalać kalarepę połową szklanki gorącej wody, dodać sól, cukier gotować 20 minut.Odcedzić, dodać masło i troszkę pieprzu do smaku. Podając posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 26.08.2011 19:02
extra
Neetka90 26.08.2011 19:02
extra
Małgorzata113 09.02.2011 08:10
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak