Duszona kalarepa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepka młoda

    40 dkg
  • masło

    1 łyżeczka
  • koperek

  • sól

  • pieprz

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalarepę oczyścić. Obrać, umyć pokroić kalarepę w niewielką kostkę. Zalać kalarepę połową szklanki gorącej wody, dodać sól, cukier gotować 20 minut.Odcedzić, dodać masło i troszkę pieprzu do smaku. Podając posypać posiekanym koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Neetka90 26.08.2011 19:02
extra
Neetka90 26.08.2011 19:02
extra
Małgorzata113 09.02.2011 08:10
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat