Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona kaczka z kurkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
kurki 1/2 kg
czosnek 2 ząbki
marchew 2 sztuki
natka pietruszki 1 pęczek
Liść lubczyku suszony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
Ziele angielskie całe Prymat 2 sztuki
sos sojowy 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona kaczka z kurkami

Mięso z kaczki nacieremy sosem sojowym, pieprzem i delikatnie solą. Następnie rozgrzewamy brytfankę i wrzucamy mięso, najpierw obsmażamy skórę, żeby wytopił się nam tłuszcz. Obracamy mięso, wrzucamy posiekaną cebulę i czosnek, szklimy. Zalewamy 3 szklankami wody, dodajemy listki, ziele, zieleninę. Przykrywamy pokrywką i dusimy przez godzinę kontrolując poziom wody w brytfance. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę oraz kurki. Przykrywamy i podlewamy wodą, dusimy do miękkości. Czas duszenia jest zależny od wielkości kaczki, czym większa tym czas jest dłuższy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 11.01.2017 09:01
apetyczne danie :-)
Pani Domu 11.01.2017 07:59
pyszne danie
Renata9 10.01.2017 18:20
Bardzo smaczny obiadek
adelajda 10.01.2017 16:30
Mięsa brakuje w składnikach .
Agnieszka-87-25 10.01.2017 16:16
mniam kaczuszka
Wiktoria29 10.01.2017 16:08
fajny pomysł
w mojej kuchni 10.01.2017 15:14
rarytas na obiad
Ania321 10.01.2017 15:00
apetyczne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak