Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona fasolka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 1/2 kg
kiełbasa zwyczajna 1
olej
koncentrat pomidorowy 1 puszka
kostka rosołowa
cebule 2
majeranek 3 łyżki
sól
pieprz
biała fasola 40 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona fasolka

Cebule obrać, posiekać. Kiełbasę i boczek pokroić na małe kawałki, razem z cebulami podsmażyć w rondlu na oleju. Dodać osączoną fasolę wraz z koncentratem. Wymieszać. Dodać pokruszoną kostkę rosołową, podlać wodą, posypać majerankiem. Przyprawić do smaku. Gotować kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natii3624 26.05.2012 13:35
mniam! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak