Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona czerwona kapusta

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona
sok jabłkowy 1 szkl
cytryna 1/2
cebula 2 szt
oliwa 5 łyżek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona czerwona kapusta

Oczyszczoną kapustę szatkujemy. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Do rondelka wlewamy oliwę rozgrzewamy i dodajemy posiekaną cebulkę i delikatnie smażymy, ale nie rumienimy. Następnie dodajemy przygotowaną kapustę i podsmażamy ok. 3 min. Po tym czasie dolewamy sok z jabłek i dusimy pod przykryciem, aż kapusta będzie miękka. Rondelek ściągamy z ognia i skrapiamy sokiem z wyciśniętej cytryny. Wszystko mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 01.09.2013 11:24
przydatny przepis
aisza1 31.01.2013 17:28
smaczne to
ben-ka 27.09.2012 09:24
lubię taką nawet podduszoną wolę od surowej.
RenataZ-et 13.08.2012 14:06
bardzo smaczna do obiadku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak